Varde Sommerspil 2008 “The Sound of Music”

Af Richard Rodgers og Oscar Hammerstein

Næppe nogen anden musical har opnået samme popularitet. Her er virkelig tale om en verdenssucces, en slags “alle musicals moder”. Da 7-kanten opførte den på Friluftsscenen i 1992 med den senere så berømte Trine Gadeberg i hovedrollen som Maria og Sigfred Lindvig, Esbjerg som kaptajn von Trapp, blev den set af 42.800 tilskuere. En rekord, der aldrig før eller siden er blevet slået. Det var ganske vist i de gode gamle dage, før de nummererede pladser på bænkene i Arnbjerg. I sandhedens interesse skal tilføjes, at der blev der spillet flere forestillinger end i dag, hvor der med fuldt hus er 33.000 tilskuerpladser til salg på de 15 forestillinger. Musicalens faddere er komponisten Richard Rodgers og sangskriveren Oscar Hammerstein.

The Sound of Music er baseret på en virkelig hændelse, og her i skal man måske søge årsagen til denne musicals popularitet. Novicen Maria bliver af klosteret sendt til familien von Trapp for at tage sig af børnene, der bliver styret med hård hånd af faderen, Kaptajn von Trapp. Maria bringer imidlertid musikken med sig, og den giver familien von Trapp et nyt indhold i tilværelsen. Nazismen breder sig i Europa, og Kaptajn von Trapp ser ikke anden udvej end at flygte over bjergene sammen med børnene og Maria, som han i mellemtiden har forelsket sig i. Maria og familien von Trapp måtte faktisk flygte fra nazisterne. USA var målet og blev deres tilflugtssted. Her blev den succes skabt, som den syngende familie opnåede, og gennem Marias nedskrevne erindringer fik komponisten og sangskriveren ideen til at skabe denne herlige musical.

Musicalen indeholder en lang række evigt unge melodier som for eksempel: The Sound of Music, Do-Re-Mi og Edelweiss og hvem ved? Måske dukker der en ny sangstjerne op som Trine Gadeberg?. Vi vil gøre vort bedste for at finde hende.

Vi glæder os allerede til at præsentere denne verdensmusical i 2008.

Instruktion:

Carsten Friis, Odense

Spillested:

Friluftsscenen i Arnbjerg

Spilledatoer:

Søndag, den 29. juni til og med lørdag, den 12. juli 2008, hver aften kl. 20.00. Lørdag, den 5. juni desuden kl. 15.00.