I fremtiden kommer Varde Teater- og Musikhus til at ligge i Kulturspinderiet midt i Varde. Den nye facilitet får plads i gamle industribygninger, der transformeres, så det aktive fritidsliv kan blomstre i bymidten.

Det er Teatret 7-kanten, der sammen med Smedeværkstedet, står bag Varde Teater- og Musikhus. 7-kanten er Danmarks største amatørteater med over 300 medlemmer fordelt på kulisser, teknik, kostumer, drama, sang og dans med børne- og ungdomsafdeling samt Varde Sommerspil.

Foreningens frivillige udgør krumtappen i 7-kantens mange aktiviteter og teaterproduktioner hele året rundt. Teatret leverer et bredt repertoire for børn, unge, familier og voksne og har et samlet publikum på ca. 25.000 publikummer pr. år. Indtil nu har teatret været opdelt på to forskellige lokationer, men i den nye facilitet kan hele teatret være sammen.

Varde Teater- og Musikhus placeres centralt ved Kulturspinderiet, hvor der i forvejen ligger spillestedet Smedeværkstedet, Musik og Billedskolen samt MusicalTalentSkolen. Disse vil i fremtiden udgøre byens kulturelle centrum.