DANMARKS VESTJYSKE AMATØRSCENE

7-kanten er en af Danmarks største og mest aktive amatørteaterforeninger med cirka 500 medlemmer inklusive en børneafdeling på ca. 60 og en ungdomsafdeling på ca. 40 og en afdeling for pensionister ”Teater om Dagen”. Siden foreningens start i 1970 har foreningens medlemmer produceret en lang række forestillinger, hvoraf årets højdepunkt er Varde Sommerspil, der spiller spillet på amfiscenen i Arnbjerg Parken i Varde.

Foreningen opfører på en sæson seks til otte produktioner, som bliver opført enten på Smedeværkstedet i Varde centrum, eller på egen scene i Janderup.

Vores forening bliver som udgangspunkt drevet af vores fantastiske frivillige. Vi har omkring 400 frivillige i gang året rundt, hvoraf størstedelen arbejder op til og under sommerspillet. Vores medlemmer består af mennesker fra alle samfundslag.

 

VARDE SOMMERSPIL

Varde Sommerspil er årets kulturelle begivenhed for utrolig mange mennesker i Varde, Esbjerg, Ribe og alle de omkringliggende små byer. Hvert år bliver forestillingen besøgt af 20.000 – 30.000 publikummer; Mere end 1 mio mennesker har gennem tiden oplevet Varde Sommerspil.

7-kanten har igennem tidens løb haft Danmarkspremierer på flere forestillinger, senest sidste år, hvor vi spillede ”Chaplin: The Musical.” Derudover kan også nævnes ”Zorro the Musical” (2016), samt Danmarkspremiere på udendørs opførsel af ”Shrek the Musical” (2015) og ”Skønheden og Udyret” (2009).

I 2021 kan du opleve noget helt nyt, nemlig Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv

Også 7-kantens Vinterspil er én af de storslåede forestillinger på repertoiret. Vinterspillet opføres som udgangspunkt hvert andet år, og opsætningen spilles i Smedeværkstedet i Varde.

 

7-KANTENS EGEN SANG

 

I 7-kanten har vi vores helt egen sang – “Æ’ Sang”, som du kan finde HER

 

VIDSTE DU…

 • at skuespiller Trine Gadeberg fik sit første store gennembrud på Arnbjerg Friluftsscene
  i Varde Sommerspil 1992 i ”The Sound of Music”
 • at 7-kanten som forening har lige knap 15 afdelinger, der spænder fra Arkivudvalg, til
  Børne- og Ungeudvalg, Kostumer, Værksted, osv.
 • at kostumeansvarlig for Cirkusrevyen, Michael Nøhr er startet hos 7-kanten
 • Cirkusrevyen har lejet kostumer fra 7-kanten
 • at Fredericia Teater har lejet mange kostumer hos os, idet vores kostumeansvarlige,
  Agnethe Vestergård Pedersen har været kostumeansvarlig hos Fredericia Teater
 • at der går omkring 35 mand i vores værksted på Kærvej i Varde fast hele året

 

TILSKUD OG SPONSORER

7-kanten modtager årligt støtte fra Varde Kommune, som gør det muligt at drive foreningen. Herudover modtager teatret støtte fra en række dedikerede sponsorer med rødder i det lokale erhvervsliv, der er med til at sikre, at vi fortsat kan stille store, flotte produktioner på benene.

 

BESTYRELSEN

7-kantens bestyrelse er ledet af bestyrelsesformand Inge Vad Wodschou. Se hele bestyrelsen her.