7-kanten, den vestjyske amatørscene

7-kanten er en af Danmarks største og mest aktive amatørteaterforeninger med cirka 350 medlemmer inklusive en børneafdeling og en ungdomsafdeling samt en afdeling for pensionister ”Teater om Dagen”. Siden foreningens start i 1970 har foreningens medlemmer produceret en lang række forestillinger, hvoraf årets højdepunkt er Varde Sommerspil, der bliver opført på Friluftsscenen i Arnbjerg Parken i Varde.

Foreningen opfører på en sæson seks til otte produktioner, som enten bliver opført i 7-kantens teatersal eller i Smedeværkstedet i Varde.

Vores forening bliver som udgangspunkt drevet af vores fantastiske frivillige, der er i gang året rundt. Størstedelen arbejder op til og under sommerspillet.

Varde Sommerspil

Varde Sommerspil er årets kulturelle begivenhed for utrolig mange mennesker i Varde, Esbjerg, Ribe og alle de omkringliggende små byer. Hvert år bliver forestillingen besøgt af 20.000 – 30.000 publikummer. Mere end 1 million publikummer har gennem tiden oplevet Varde Sommerspil.

7-kanten har i tidens løb haft Danmarkspremierer på flere forestillinger, senest sidste år, hvor vi spillede ”Chaplin the Musical.” Derudover kan også nævnes ”Zorro the Musical” (2016), samt Danmarkspremierer på udendørs opførsel af ”Shrek the Musical” (2015) og ”Skønheden og Udyret” (2009).

I 2021 kan du opleve noget helt nyt, nemlig “Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv”

Også 7-kantens Vinterspil er én af de storslåede forestillinger på repertoiret. Vinterspillet spilles i 2021 i det tidligere Artillerimuseum, der er en del af Kulturspinderiet i Varde.

7-KANTENS EGEN SANG

I 7-kanten har vi vores helt egen sang – “Æ’ Sang”, som du kan finde HER

VIDSTE DU…

  • at skuespiller Trine Gadeberg fik sit første store gennembrud på Friluftsscenen i Arnbjerg i Varde Sommerspil 1992 i ”The Sound of Music”
  • at 7-kanten som forening har lige knap 15 afdelinger, der spænder fra arkivudvalg, til børne- og ungeudvalg, kostumer, værksted osv.
  • at skræddersalsleder i Den Gamle By, Michael Nøhr, er startet i 7-kanten
  • Cirkusrevyen har lejet kostumer hos 7-kanten
  • at ca. 35 mand arbejder i vores værksted på Kærvej i Varde hele året

TILSKUD OG SPONSORER

7-kanten modtager årligt støtte fra Varde Kommune, som gør det muligt at drive foreningen. Herudover modtager teatret støtte fra en række dedikerede sponsorer med rødder i det lokale erhvervsliv, der er med til at sikre, at vi fortsat kan stille store, flotte produktioner på benene.

BESTYRELSEN

7-kantens bestyrelse er ledet af bestyrelsesformand Jan Wessel Rasmussen. Se hele bestyrelsen her.