Publiceret den 19. februar 2018 i GoVarde.
Varde Sommerspil er berømt for sin pompøse scene, en af de største i Danmark, hvor eventyret rigtig kan folde sig ud i kulisserne. Hen over vinteren har scenografiteamet i Varde Sommerspil, Bjarne R. Jensen og Gitte Degnemark, arbejdet minutiøst på modellen i størrelse 1:10.
Udfordringen for dem lå i at få et manuskript med 34 sceneskift til scenemæssigt at kunne glide let og hurtigt på en udendørsscene uden hjælp fra lyseffekter.
Historien i Chaplin the Musical, er historien om Chaplins liv. En poetisk fortælling om et langt liv – der tidsmæssigt spænder fra 1890erne op til Oscaruddelingen i 1972, hvor Chaplin modtager en æres Oscar.
Grundlæggende er scenen i gråtoner – valgt primært på baggrund af Chaplins kendte sort/hvide stumfilm. Til gengæld bliver der farver på, når teaterscenerne spilles – i form af det røde bagtæppe og gennem kostumerne.
Grundscenen er et typisk London gadebillede fra cirka 1910. Beskidt, fugtigt, tåget, gråt i gråt og trist. Dog til variation i den triste arkitektur med enkelte udsmykninger på gavle.
Når skiftet sker til USA (Hollywood) ændrer bybilledet sig markant : Amerikanske reklameskilte i farver pryder gadebilledet, og dengang var burgere stadig et ny fænomen, til gengæld var gade billedet præget af skilte med reklame for hot dogs og tamales (kødfyldte majsblade). Særligt den mørke teaterrøde farve bryder de grålige nuancer i scenografien. To engelske huse midt på scenen ændrer vinduer med et ’vupti’ fra engelsk stil til amerikansk stil undervejs.
The Chaplin Studio er en tro kopi af indgangspartiet til det oprindelige Chaplin Studio
Der er 2 store drejescener samt en lille drejescene med i år.
Flere overraskende momenter er indlagt løbende i form af umiddelbart faste kulisser, som så alligevel ændrer funktion undervejs.
Og så er der den 3 x 4 m store LED skærm med filmklip, som også indimellem dukker op som en del af scenen og handlingsforløbet, dog uden at virke dominerende.