Rachel skal spille Charlie Chaplins mor: Jeg er seriøst udfordret

Selv sprudler hun af energi, farver, liv og glæde. Til sommer skal 31-årige Rachel Møller fra Øse dog for første gang stå på scenen i en alvorlig og meget seriøs rolle.

Sig: Hun var den naive, sjove og udfordrende Stella i forestillingen “Den eneste ene” (2013). Og det var hende, der sang sig ind i publikums hjerter, i rollen som den røde kæmpedrage i 7-kantens forestilling “Shrek” i 2015. Til sommer er scenen sat med nye udfordringer for Billumpigen, Rachel Møller, der egentlig havde besluttet, at hun i år ikke skulle være en del af sommerspillet.

– I november, hvor der var audition til Charlie Chaplin gik jeg rundt om mig selv. Skal. Skal ikke. Dette blev et “skal ikke”. Jeg pendler hver dag til mit arbejde som projektleder og udviklingskonsulent i Fredericia Kommune. At kombinere arbejde med deltagelse i sommerspillet er en tidsmæssig udfordring. Det var grunden til, at jeg i første omgang ikke ville være med i år, fortæller Rachel Møller, der sammen med sin kæreste, Peter Ravn Lund, bor i en smuk landejendom med en baghave, der løber lige ud i Karlsgårde Sø.

En rigtig hyggefiser

Rachel debuterede i sommerspillet i 2010 i forestillingen “The producers”.

– Jeg var med i ensemblet, men havde også en mikrorolle som beton-lebbe og to replikker. Og så var jeg solgt. At deltage i det fællesskab, der både udspiller sig på og bag scenen, bliver man helt afhængig af, fortæller Rachel, der ud over teatret også prioriterer tid sammen med kæresten Peter.

– Jeg er en rigtig hyggefiser, der har behov for masser af kærlighed, nærkontakt og en hverdag med små glæder og tosserier. Peter og jeg har kendt hinanden i fire år, og i de seneste tre år har vi talt om at holde et sommerbryllup. Nu, hvor jeg alligevel er kommet med i 7-kantens forestilling, bliver det nok heller ikke til noget i år, tilføjer Rachel med et finurligt smil.

Ny mulighed

Omkring årsskiftet var der to ting, der gik op i en højere enhed for Rachel Møller. For det første fik hun et andet job med større frihed og mere fleksibilitet. For det andet manglede 7-kanten flere skuespillere til Chaplin og inviterede derfor til en ekstra audition.

– Den mulighed kunne jeg ikke forpasse, og jeg blev meget overrasket, da jeg blev tilbudt rollen som Charlie Chaplins mor. Hun havde stor betydning for Chaplin og hans liv, men hun svigtede ham. Hun var psykisk syg, trak sig ind i sig selv og kunne til sidst ikke kende sin egen søn. Det er en alvorlig rolle. Jeg bliver virkelig udfordret, for jeg ser egentlig mig selv mere som sanger end som skuespiller, lyder hendes egen vurdering.

Sangen har hun haft med sig, siden hun var barn. Til sin 18 års fødselsdag fik hun en cd af sine forældre. De havde gemt alle de sange, hun gennem årene havde optaget på sin lille røde kassettebåndoptager.

– Med båndoptageren fulgte også en mikrofon, og jeg elskede at optræde. Jeg klædte mig ud, spillede komedie og sang. Jeg har lavet alt fra pruttesange og en sang om min storebror. Som familiens efternøler havde jeg altid et publikum. Jeg har aldrig ønsket at blive skuespiller eller sanger. Da jeg var barn, ville jeg være præst, lærer eller dyrlæge. I dag er jeg uddannet sosu-hjælper og ergoterapeut, og har nu en konsulentstilling. Derfor er det også fedt at have en fritidsinteresse, hvor man kan få lov til at slå sig løs, også selvom det i år bliver i en mere alvorlig rolle, siger den kommende fru Chaplin.