Publikums anmeldelse: Chaplin the Musical har det hele

En fantastisk historie fra barndommens fjernelse fra det vigtigste i verden – nemlig mor – til indspilningen af den traumatiske oplevelse filmet mange år senere. Hans vej mod tinderne. Moralen med højt at flyve dybt at falde – godt hjulpet af sladderpressen. Begge historier genkendelige fra vores hverdag i dag med børns adskillelse fra far og mor “overthere” og til behandlingen af dem i Sjælsmark.

Chaplins erklæren sig for humanist og verdensborger til superfilmen DIKTATOREN – som viser hans moralske kompas, i en tid med forfølgelser, til slutscenen hvor han kommer hjem og får sin Æres Oscar. Hvorfor fik jeg tårer i øjnene og en klump i halsen – jeg havde fået det andre steder undervejs, men nu pressede det virkelig på.

Tak for en fantastisk historie med gigantiske præstationer undervejs. Tak til musikken -overrumplende og ingen hits at sidde og vente på – befriende!

Hørte jeg referencer i musikken nogle steder til CABARET? Måske ikke, men pyt det var skønt.

Og sjældendt har ensemblet sunget flottere og smukkere. Præstationerne i karaktererne var helt på toppen. Det er klart at det hjælper med en proff. som hovedkarakter – og hvor er han god – men jeg kunne nævne en masse andre. Broderen, moderen, studio ejeren og den fantastiske scene, hvor den fulde far møder drengene og moderen på scenen sammen med sin nye flamme Molly. Den sidstnævnte blev leveret med en flirten og overlegenhed i karakteren, der smittede helt ude på rækkerne!Her er et manus der er skønt fordi det fortæller en vidunderlig, genkendelig og forståelig historie, fordi karaktererne er troværdige, fordi musikken er overrumlende.

Jeg fik alt hvad jeg vil have i teatret: en god historie, jeg blev berørt og rørt adskillige gange – og jeg lærte noget nyt. Kæmpe cadeau til Carsten for instruktionen. Karaktererne spiller virkelig indefra og ud. Aldrig på overfladen… og så tak til de to knægte som Chaplin og broderen som unge!

Jeg sidder og har lyst til at komme igen. Jeg har lyst til at se den “hvirvelvind” der farer afsted – også i 2. afdeling!

Det er sublimt. I rammer os! Noget af det bedste og mest overraskende jeg har set i Varde sommerspil overhovedet.

TAK!

Thomas Hauger, Drakomir, Ribe