• Dato
  10.
  April
  2020
 • Tid
  20.45
 • Sted
  Friluftsscenen Arnbjerg
  Arnbjerg Alle
  6800 Varde
 • Kategori

Varde Sommerspil 2020

Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv

7-kanten udsætter årets sommerspil til 2021

 

Som følge af regeringens udmelding på gårsdagens pressemøde, udsætter teaterforeningen sommerspillet til næste år.

– Vi drager selvfølgelig konsekvensen af regeringens seneste udmelding, og på den baggrund kan vi desværre ikke afvikle Varde Sommerspil ”Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv” som planlagt, siger Inge Vad Wodskou, formand for 7-kanten.

Heldigvis er de mange ting, der allerede er fabrikeret til sommerspillet, ikke spildte. 7-kanten udsætter nemlig blot den planlagte forestilling til 2021, og både Martin Brygmann, Ole Kibsgaard og instruktør Carsten Friis har givet tilsagn om, at de også er med til næste år.

– I 7-kanten er vi rigtig glade for, at både Martin, Ole og Carsten har sagt ja til at være med næste år. Nu vil vi hurtigst muligt lægge en strategi for, hvordan vi planlægger afviklingen af sommerspillet bedst muligt. Vi har glædet os meget til at præsentere en verdenspremiere i år, men med de positive briller på, har vi nu et helt år til at gøre forestillingen endnu mere spektakulær. Musikken kan i mellemtiden blive færdigproduceret og udgivet, og så kan publikum sikkert sangene udenad, når de sidder på bænkerækkerne til næste sommer, lyder det optimistisk fra Inge Vad Wodskou.

Mange publikummer har allerede sikret sig en billet til sommerspillet, og meldingen til dem lyder fra daglig leder i 7-kanten, Kent Stensgaard:

– Vi beder om, at billetkøbene væbner sig med lidt tålmodighed. 7-kanten er allerede i dialog med Billetten.dk, og vi finder snarest muligt ud af, hvordan vi tackler situationen. Vi afventer desuden udmeldingerne fra myndighederne om hjælpepakker, så der går noget tid, før vi har det fulde overblik.

* * * * * 

Du kender sikkert allerede H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet.
Men har du nogensinde overvejet, hvilke tanker Andersen gjorde sig, mens han skrev det?
Hvilke paralleller, der kan drages til hans mange andre eventyr?

7-kanten har 50-års jubilæum i 2020, og vi fejrer det bl.a. ved at indbyde dig til til intet mindre end en urpremiere!

 • Et stykke, der aldrig er set før
 • Musik, der ikke er hørt (endnu)
 • Scenografi, som du aldrig før har oplevet

Varde Sommerspil 2020 bliver som altid opført af 7-kantens fantastiske frivillige, men denne gang kan vi også byde Martin Brygmann velkommen på scenen i Arnbjerg. Han spiller rollen som H.C. Andersen.

Du kan også glæde dig til at høre musikken blive levendegjort af Ole Kibsgaard, der vil lede orkesteret til Varde Sommerspil 2020.

Martin Brygmann fortæller her om, hvordan det går med musikken til forestillingen.

Vi glæder os til at se dig.

Forestillingsspecifikationer

Manuskript: Carsten Friis
Musik og sangtekster: Martin Brygmann
Instruktør: Carsten Friis
Orkesterleder: Ole Kibsgaard
Forestillingsleder: Hans Gundesen

Arrangør: 7-kanten