Mette fik et legat fra 7-kanten

Af Gerda Balleby

Mette Baun Iversen, 20 år, har været medlem af 7-kanten, siden hun var seks år. Da kom Mettes mor (Tina) tilfældigt til at snakke børneteater med Gerda Balleby, der var instruktør på et børnehold. Tina syntes, det lød så spændende, at hun sagde ja til den sidste plads, der var på holdet, så Mette startede sin teaterkarriere straks efter.

Teaterlivet tog Mette med storm
Det blev til mange år og opgaver i 7-kanten, hvor Mette blev hjælper, instruktør og skuespiller både i Janderup og i flere Sommerspil. Faktisk har Mette været med, siden hun sad i barnevogn, da forældrene og broderen alle var (og er) aktive med forskellige ting i 7-kanten.

Mettes teaterinteresse voksede, og hun tog et ophold på Vostrup Efterskole – skole for musik og teater, hvor hun gik på dramalinjen. Men det var ikke nok, så efterfølgende  flyttede Mette til Mors, hvor hun gik på gymnasiets dramalinje og blev student denne sommer.

Samtidig med, at Mette gik i gymnasiet, blev hun optaget på TeaterTalentMors, som er en 2-årig grunduddannelse i skuespilteknik. – Det har givet et meget større kendskab til, hvad teater indebærer, og hvor mange forskellige genre og facetter der er, fortæller Mette, der har haft undervisere fra hele verden.

7-kantens legatfond 
Det var her, 7-kantens legatfond kom i spil. Uddannelsen skulle Mette selv betale, så hun søgte fonden om økonomisk støtte, og fik 8.000 kr. – Det er jeg utrolig taknemmelig for, udtaler Mette, og siger tusind tak for hjælpen.

Hvad laver du nu, spørger jeg Mette?
– I skrivende stund sidder jeg netop i en campingvogn i Jesperhus Blomsterpark, hvor jeg skal spille shows hver dag i tre uger. Så i øjeblikket bliver der tjent en masse penge, har det fedeste arbejde, og på en solskinsdag her i højsæsonen får jeg lov til at spille shows foran 1500 mennesker – så det er simpelthen så sjovt!

Lige nu er Mettes fremtidsplaner, at hun skal have et sabbatår, hvor der skal tjenes penge, rejses og så søger hun ind på Aarhus Universitet på dramaturgi studiet.

Mette har også planer om, sammen med en veninde fra Efterskolen, at lave en børneforestilling, som de vil turnere lidt rundt med på skoler og institutioner —- hvis den bliver god nok, slutter Mette.