Instruktør Carsten Friis: The Producers

Mel Brooks’ fantastiske musical ”The Producers” er baseret på den skrupskøre film af samme navn, med den danske undertitel “Forår for Hitler”. Musicalen er amerikansk teaterhistories mest prisvindende forestilling med 12 Tony-awards, herunder årets bedste musical, bedste manuskript og bedste musik. Efter London-premieren vandt The Producers blandt andet “Best Musical” – “Critics Circle Awards”, “Best Musical – Laurence Olivier Awards”. For et par sæsoner siden var musicalen en stor succes på Det Ny Teater i København, og så har den senest været opført med lige så stor succes i Maribo.

Der vil blive grinet undervejs
Nu er det så vores tur i Varde Sommerspil, og – tro mig – der er masser at glæde sig til for både de medvirkende og vores publikum. Der er ingen tvivl om, at denne herlige musical vil få smilet og grinet frem hos os alle sammen undervejs i prøveforløbet – og det er lige præcis den humor, sammenholdt med musicalens rablende skøre persongalleri, der skal bane vejen for endnu en publikumstræffer til sommer.

Lidt om handlingen
Den fallerede Broadwayproducer Max Bialystock har en plan. Sammen med revisoren Leo Bloom vil han sætte et stort stykke op, som hans investorer skal skyde en masse penge i. Ved at hyre den ringeste instruktør og de dårligste skuespillere håber Max og Leo, at stykket går ned med et knald, og så kan de stoppe alle investorernes penge i egne lommer. De to beslutter sig for at producere det dårligste stykke, der nogen sinde er skrevet. Og det gør de! En rædsel, en katastrofe, en garanteret lukning-efter-første-forestilling pragtforestilling: ”Forår for Hitler”, ”En munter affære med Adolf og Eva i Berchtesgaden”. Skrevet af en kugleskør ny-nazistisk forfatter og dueopdrætter ved navn Franz Liebkind
Men tingene går ikke altid, som man drømmer om…

Ikke et ord om Hitler
Lad mig gøre det klart og tydeligt for enhver – ”The Producers” hverken handler om eller hylder Adolf Hitler – tværtimod! Forestillingen er en stor, glad og festlig musical, og fyldt med skøre indfald fra start til slut. Det er vel også værd at bemærke, at forfatteren Mel Brooks jo er jøde, og han har med denne musical vist en sjælden humoristisk indgangsvinkel til både kultur, religion og minoriteter.

Startskuddet har lydt

Musicalen har en forholdsvis omfattende rolleliste, idet der er 24 taleroller foruden dansere, kor og ensemble. Jeg glæder mig til at komme i gang med denne herlige musical – og jeg er sikker på, at vi kan følge sidste års mega succes ”Skønheden og Udyret” op med ”The Producers”.

Spilleperiode:

Lørdag den 26. juni  – lørdag den 10. juli, hver aften kl. 20.00. Søndag den 4. juli dog kun kl. 15.00.

Af instruktør: Carsten Friis