Grease is the word – hvor fedtet kan det blive?

Publiceret 17. maj 2017 på GoVarde.

Når Grease i disse dage spiller for fulde gardiner i Musikhuset Esbjerg frem til den 25. februar, så spiller håret også en vigtig rolle – deraf titelnavnet Grease, som bekendt betyder fedtet!

Historien om Grease og eleverne på gymnasiet Rydell High i USA, foregår nemlig i 50erne, hvor filmstjerner som Marilyn Monroe og James Dean, var dem man så op til, og gerne ville ligne for at være cool og en del af den spirende nye teenagekultur med læderjakker og rock’n’roll, som tildels blev introduceret af selveste Elvis. Det er store idoler, der senere er blevet ikoner også i vor tid, de satte derfor også deres præg på datidens frisurer med for pigernes vedkommende bløde, blondekrøller, page-klip og kække hestehaler bundet op med prikkede chiffontørklæder, og der skulle bøttevis af brylcreme til at forme drengenes anderumper og bølgeskvulp i det ofte sortfarvede hår – også benævnt smørhår.

7-kanten, der er teaterforeningen bag forestillingen Grease, har været så heldig at få hjælp til håropsætning af den trendy Esbjerg salonkæde ’Cesar Eugenio’, der klipper både kvinder og mænd. De sender aften efter aften et par frisører afsted til Musikhuset for at hjælpe i kulissen, så alt går rigtigt til, og vi bliver hensat til den helt rette stemning og tidslomme til at synge med på de mange klassikere i musicalen Grease.