En hilsen fra Whittier, Los Angeles, til Varde

Det er 33 år siden Dorte Jefsen, gift Van Der Vlekkert, sidst var til Sommerspil i Arnbjerg.

Og det er ikke viljen, der har afholdt hende i alle de år. Det er afstanden. Dorte rejste for 33 år siden til Californien, hvor hun fandt kærligheden og blev boende. Dorte er gift med Bert, der er hollænder og bor i Whittier, en forstad til Los Angeles.

– Det er absolutely helt fantastic, udbryder Dorte efter forestillingen med et mægtigt grin, mens hun bliver vist rundt bag scenen efter forestillingen. Dortes datter René arbejder med teater og er produktionsleder på store operaforestillinger. Sidste år arbejdede hun i Houston, hvor Dorte besøgte hende. – Det ligner fuldstændig Texas alt sammen, og hvor er her hyggeligt back stage, kvidrer Dorte videre med lidt amerikansk accent.

Dorte Van Vlekkert er i Danmark i anledning af en 80 års fødselsdag. Kom i går og rejser tilbage på mandag.

Det giver lige 3,5 døgn i Danmark. – Jamen, jeg havde læst så meget om stykket på internettet, og da jeg så så anmeldelserne var jeg ikke længere i tvivl. Jeg ville se det! Dortes mand Bert ligger med halsbetændelse og høj feber hjemme hos familien i Skærbæk, Sønderjylland.

– Han gik virkelig glip af en stor oplevelse, slutter Dorte, inden hun og en bror, der stadig bor i Sønderjylland, drager hjem og hygger videre med familien den korte tid inden flyveturen tilbage til Californien.