Byens Bedste Horehus

Instruktør Carsten Friis har været ualmindeligt heldig med udvælgelsen af skuespillerne til årets udgave af Varde Sommerspil, som har premiere den fredag den 27. juni og spiller frem til lørdag den 12. juli. De første prøver er gået helt oven ud. Sangeren, som skal indlede hele musicalen i åbningsscenen, Jonas Wallentin Nielsen, Ølgod har i mellemtiden vundet titlen som ”Årets Musicalsanger” ved en landsomfattende talentkonkurrence.

Sommerspillet 2014 har særlig betydning for 7-kanten og for instruktør Carsten Friis. For at tage sidstnævnte først, så er det, det tiende Sommerspil, han er gang med at instruere for 7-kanten, og alle 7-kantens medlemmer venter spændt på, om de sammen kan nå de tidligere 9 års tilskuertal, hvor instruktøren har et gennemsnit på 30.205 tilskuere, for så når Sommerspillet i 2014 tilskuer nr. 1 million siden starten i 1978.

Systuen har i øjeblikket travlt med at sy de mange kostumer, der skal til, når der skal være ca. 56 på scenen og mange af dem skal have flere kostumer. Det gælder blandt andet de otte glædespiger i Horehuset, der skal have 4 kostumer, men Miss Mona, indehaver af Horehuset med 6-10 kostumer er vinderen, som systuelederen og kostumieren, Agnethe Vestergård Pedersen regner med, at skulle få idéer til.

Publikum har altid store forventninger til den 60 meter lange scene. De kan roligt glæde sig. Sommerspillet 2014 bliver ingen undtagelse. Der bliver drejescene med fremtræk, og 7-kantens mangeårige scenedesigner, Alice Mikkelsen, har skabt et miljø, så man kommer til at føle sig virkeligt ”in the Wild West” i en idyllisk lille by og et anstændigt Horehus, hvor der er fest og farver og godt humør.

Dirigent Lisbeth Aagaard siger, at musikken til denne musical er god og hyggelig musik, som vi nok alle sammen vil nikke genkendende til. Musikken er oprindeligt skrevet til filmen “The Best Little Whorehouse In Texas” som danner grundlaget for denne musical. Musikken er en skøn blanding af forskellige stilarter; Country, Folk, Gospel, Barbershop og Squaredance, så der er noget for enhver smag. Sangenes herlige melodier og muntre indfald er t fund. På Friluftsscenen bliver musikken leveret af et ni-mand stort orkester bestående af:
2 guitarer, bas, trommer, klaver, violin, tværfløjte, trompet og cello. Adspurgt svarer musicalens koreograf, Berit Borg: – Dansen er ligesom musikken en blanding af mange stilarter, men det er square dance, der er udgangspunktet, og så skulle det undre mig om ikke, der sneg sig et par vovede danse ind når glædespigerne danser med de unge fodboldspillere, som har vundet en tur i Horehuset.

Hvis du vil ind og opleve ”Byens Bedste Horehus” vil vi råde dig til at købe dine billetter nu på www.7-kanten.dk, der er allerede solgt 12.500 billetter, og hvis du har børn eller bekendte, du vil indvi i Sommerspillets trylleri, kan du købe et gavekort samme sted.

Vel mødt under de grønne bøge
Benny Qvist
Formand for Varde Sommerspil