Varde Sommerspil får ny produktionsleder

Når Varde Sommerspil hvert år løber af stabelen, er der tale om et kæmpestort maskineri, der sættes i værk. Det er 7-kanten, der står bag sommerspillet, og for at organisere en så stor forestilling, er det nødvendigt med en skarp koordinering af de enkelte afdelinger.

7-kanten har derfor i år indgået aftale med Peter Schødt Dalsgaard, Varde, om, at han skal varetage opgaven som produktionsleder.

– Det bliver min opgave at have det forkromede overblik, så alle er klar over ansvars- og opgavefordelingen. Jeg skal sikre kommunikationen mellem de forskellige afdelinger, så vi alle arbejder frem mod det samme mål, nemlig at skabe de bedste rammer for både publikum og deltagere med årets forestilling, siger Peter Schødt Dalsgaard.

Kompetencerne er på plads

Med sig i bagagen har Peter Schødt Dalsgaard en lang række kompetencer fra sit arbejdsliv. Han har blandt andet sin faglige baggrund fra Musikhuset Esbjerg og Aarhus Teater, hvor han har siddet i ledelsen begge steder. Desuden er han ikke uvant med at arbejde med frivillige, idet han i Viborg som leder af et regionalt spillested skulle koordinere arbejdet med 200 frivillige.

Peter Schødt Dalsgaard driver til daglig sit firma Eventsupport, der udvikler, planlægger og afvikler teambuilding og events for virksomheder og organisationer overalt i Danmark. Desuden er han et kendt ansigt i Varde, hvor han sidder med i Kulturelt Råd, er konferencier til Open Air Varde og i det hele taget engagerer sig i kulturlivet.  

– Jeg har desuden arbejdet med showproduktioner og været tourmanager i Europa, og jeg er god til at improvisere i kaos, hvis det er nødvendigt. Selvom 7-kanten er en amatørteaterforening, arbejder de jo særdeles professionelt, så jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til opgaven. Der er mange dygtige kræfter, der kan bakke mig op i opgaverne, siger Peter Schødt Dalsgaard.

Varde Sommerspil har audition for skuespillere, sangere og dansere den 5. og 6. november, og så sætter sommerspilstoget ellers i gang frem til premieren den 29. juni 2023.

– Jeg glæder mig meget til opgaven. Det bliver fantastisk spændende at blive en del af 7-kanten og sommerspillets sammentømrede team, og med mig som produktionsleder tør jeg godt love en meget synlig ledelse, siger Peter Schødt Dalsgaard.

Foto: Bjørn-Morten Vang Gundersen.