• Dato
    14.
    Maj
    2021
  • Tid
    16.00
  • Kategori

Du skal ha’ sjælen med – et fotografisk digt

”Du skal ha’ sjælen med – et fotografisk digt” er titlen på en helt særlig jubilæumsudstilling, som 7-kanten præsenterer i samarbejde med Varde Kunstforening og Vardemuseerne.

Udstillingen “Du skal ha’ sjælen med – et fotografisk digt” genåbnede onsdag den 21. april og kan opleves til og med fredag den 14. maj. Udstillingen er åben torsdag – søndag kl. 10-16.

Varde Kunstforenings udstillingssal i Museum Frello fyldes af fotografier, som fortæller 7-kanten, den vestjyske amatørscenes historie gennem modeller, der er klædt i foreningens mange spektakulære kostumer gennem årene. Modellerne har alle tilknytning til 7-kanten, og man møder dem i mandshøjde. Fotostaterne måler nemlig 1 x 2 meter.

– Udover billederne kan man også opleve en lydinstallation, hvor nogle af modellerne på flere sprog har indtalt vers af en salme, så det bliver en oplevelse for flere sanser, fortæller leder af systuen i 7-kanten, Agnethe Vestergård Pedersen, der har udvalgt kostumerne til udstillingen.

Kostumerne – en historie for sig

Agnethe Vestergård Pedersen leder 35 frivillige syersker, der sammen syr kostumer tre gange i ugen. Kostumerne udgør en indtægt for teaterforeningen, idet de – efter at have været anvendt i forestillingerne – udlejes i 7-kantens kostumeudlejning. Der designes også kostumer på bestilling til professionelle teatre rundt om i landet.