• Dato
  18.
  November -
  19.
  November
  2023
 • Tid
  10.00
 • Kategori

Audition til Varde Sommerspil 2024

Audition afvikles den 18. og 19. november. Tilmeldingslink kommer inden længe.

“Baronessen fra benzintanken” er en ny dansk musical, der er baseret på den kendte og folkekære film af samme navn fra 1960, hvor Ghita Nørby, Ove Sprogø og ikke mindst Dirch Passer folder sig ud.

Handlingen:

Baron von Rosensteen begraves. Da Rosensteen er uden arvinger, står det gamle Rosensteen Slot til at skulle arves af familien Rabenfeldt. Dog har højesteretssagfører Berg blandt den afdøde barons papirer fundet et dokument, der viser at baronen havde et barn uden for ægteskabet
med en ikke-adelig kvinde.
Enkebaronessen og højesteretssagføreren beslutter sig for at finde barnet, og dermed en arving til slottet. Barnet viser sig at være pigen Anne Tofte, som arbejder hos sin onkel Lars Tofte og hans kollega Hans Høy, på en benzintank. De overtaler Anne til at bo hos baronessen et stykke tid, hvilket hun ikke er meget for. Enken prøver at lære Anne at være en fin dame, frem for den drengede værkstedsmekaniker, som hun er opdraget til.
Selvfølgelig går der kuk i arven. Den fæle Clarissa Rabenfeldt vil ikke vinke farvel til en titel til sønnen Henning og brænder brevet. Men så træder slottets grå dame i aktion. Hun præsenterer sig som Henriette von Rosensteen, 1740-1782, og så tager handlingen for alvor fat.

Som man kan læse ovenfor, så er musicalens handling meget tro mod den populære danske film.
”Baronessen fra benzintanken” har det hele – et skønt persongalleri, en sjov og levende dialog, sprudlende musik og store dansenumre; kort sagt alt det en festlig og fornøjelig musical skal indeholde.

Nedenstående roller medvirker i ”Baronessen fra benzintanken”

Anne, (pige 20-30 år):

En rigtig drengepige, der er vokset op hos sin morbror og arbejdet på dennes benzinstation. Hun elsker biler og ved i øvrigt alt om hvordan de virker og ikke virker. Har et ”råt” sprog og siger tingene som de er – er udadvendt og ligetil. Musicalens absolutte hovedrolle med mange replikker og meget sang.

Lars, (mand 40-50 år):

Annes morbror og ejer af en benzinstation. Er en jævn mand, der passer sit arbejde og i øvrigt har opdraget Anne så godt han kunne efter sin søsters død. Han er singlemand, arbejdsom og holder sit ord. En stor rolle med mange replikker og masser af sang.

Hans, (mand 25-40 år):

Hans arbejder som mekaniker på Lars´ benzinstation – og det har han gjort længe. Hans jargon er typisk for en jævn mand, der er håndværker – men inde bag den ”hårde” mand gemmer der sig en blød mand, der i virkeligheden er meget forelsket i Anne. En stor rolle med mange replikker og masser af sang.

Enkebaronessen, (kvinde 50-75 år):

Hun er en stivstikker, der gennem hele livet har behandlet sine omgivelser som det tyende hun mener de er (alle sammen). Hun kommer på en stor opgave, da hun skal ”rette” sit nye barnebarn til og lære hende om dannelse, og om hvordan man i øvrigt begår sig blandt adelen. En stor rolle med sang.

Clarissa, (kvinde 50-60 år):

Musicalens ”onde” kvinde, der vil gøre hvad som helst for at fravriste Anne sin arveret. Hun er desuden mor til Henning, der forelsker sig i Anne undervejs – et ægteskab som Clarissa bifalder, idet det vil gøre, at slottet alligevel kommer i hendes families eje. En halvstor rolle med sang.

Henning, (mand 25-30 år):

Søn af Clarissa, men med betydelig mere moral end sin mor. Er i bund og grund en venlig fyr, der bare vil have det bedste ud af livet. Han opfører sig anstændigt og behandler sine omgivelser med respekt. En halvstor rolle.

Frederiksen (mand 30-50 år):

Butler / hushovmester for Enkebaronessen. En meget korrekt mand, der styrer tjenestefolkene med hård hånd. Alle har respekt for hans virke, og han er konstant omdrejningspunktet mellem Anne og enkebaronessen. En stor rolle med sang.

Den grå dame / Spøgelset, (kvinde 25-60 år):

Spøgelset, der dukker op i tide og utide på og omkring slottet. En skøn kvinde med mord på samvittigheden og adskillige gode historier i ærmet. Bliver nærmest Annes skytsengel undervejs. En halvstor rolle med sang.

Derudover medvirker der yderligere følgende roller med replikker og sang:

 • Gerda, (kvinde 25-40 år)
 • Kokkepigen, (pige 18-30 år)
 • Oldfruen, (kvinde 30-50 år)
 • Højesteretssagfører Berg, (mand 40-60 år)
 • Frk. Von Plöm, (kvinde 30-60 år)

Derudover skal der bruges ca. 25 personer fordelt på dansere / ensemble – disse spiller mange roller undervejs (tjenestefolk, fine gæster, tilskuere på racerbanen osv.)