7 kanten Logo09102014

NYHEDER FRA 7-KANTEN

Engelsk kortfilm - The Spy by the Sea - optaget i Varde Kommune

SpybytheseaBaggrund for filmens tilblivelse
’The Spy by the Sea’ er en kortfilm, der udspiller sig i Cambridge England og i Vestjylland/Varde Kommune lige inden første Verdenskrig. Filmen er genremæssigt et miks af satire, romantik og drama, og har premiere til august. Den vil blive vist på en lang række festivaler i hele verden. 7-kanten har været involveret i optagelserne via en kontakt med formanden for teaterforeningen, Inge Vad Wodskou. Inge har nemlig kendt instruktøren Nicholas Hulberts mor i mere end 15 år, siden de mødtes første gang i Inges daværende butik i Blåvand.

Om scenerne optaget i Danmark
Inge fortæller – Hele filmholdet boede tilbage i marts enten hos mig på Lundvej i Varde og ude i et af mine udlejningssommerhuse. Filmholdet optog nogle caféscener her i mit barndomshjem i Varde og desuden en ’venter på toget scene’ ude i 7-kantens forhal, og så er der gadebilleder fra både Ribe og Varde i filmen, så det ligner virkelig i gamle dage. Alle klit og hav optagelser foregår i Blåvand. Togscenerne optog de i Odense på veteran togmuseet. Så det er god reklame for vores kommune. Jeg har set råfilmen, og der er noget at glæde sig til de 13 minutter filmen varer.


Spybythesea2Om den dansk/britiske instruktør og handlingen
Filmens instruktør Nicholas Hulbert er dansk britisk, men opvokset i England, hvor han oprindeligt er uddannet fysiker på universitetet i Cambridge. Men, film og teater har siden overtaget. Her fortæller han om handlingen i The Spy by the Sea:

- Christopher er i filmen færdig med universitet i starten af 1900tallet, og er usikker på, hvad han skal i sit liv. Det er oppe i tiden at blive spion, og det bliver han så, året er 1913. Han bliver sendt på en mission i Vestjylland, hvor han møder Eva. Deres forhold udvikler sig til en bittersød, men altid humoristisk romance. Der er flere overraskende twist og momenter undervejs i handlingen.
- Sidste år var jeg i Danmark, og via min mor, der kender Inge Vad Wodschou, kom kontakten omkring optagelser i Danmark op at stå. I 7-kanten har vi både optaget flere scener i filmen, lånt rekvisitter og kostumer. 7-kanten har været en stor hjælp og meget professionelle.

Hovedrolleindehaveren i filmen fortæller om hans oplevelse af Vestjylland
Den ledende skuespiller, George Longworth, der blandt andet har optrådt i en Andrew Lloyd musical, fortæller om hvorledes det var at filme i Danmark: - Landskabet er jo fuldstændig magisk ude ved Vesterhavet i klitterne, selv når det er gråvejr. Der er en helt speciel råhed i Skandinavisk natur, som også ses i optagelserne. Vi ville aldrig have fundet, i hvert fald ikke i UK, de rette huse og elementer at optage i.

Filmens art director fortæller om 7-kantens medvirken til filmen
Filmens Art Director Jessica Poon, fortæller om 7-kantens bidrag. - De lokale kostumiers i 7-kanten var mere end hjælpsomme. Det var tydeligt at det var fagfolk med stor erfaring, der ved hvad det drejer sig om, når man forsøger at forklare tidsperioder og hvilke kostumer og rekvisitter, vi skulle bruge. De forstod til fulde vores behov i filmen. Jeg kan simpelthen ikke rose dem nok i 7-kanten. Stort set alle kostumer og ting er lånt i 7-kanten.

• VÆRD AT VIDE: Hele filmen kan først ses fra august og er indsendt til følgende festivals og konkurrencer i og udenfor Europa:

 • Venice Biennale Orrizonti Selection
 • Sundance Film festival
 • London Short Film Festival
 • Lond Film Festival
 • Clermont-Ferrari
 • Kinofilm Manchester
 • Milan Film Festival
 • Hastings Film Fringe
 • San Luis Film Festival
 • Lexus Short Film Competition
 • UCFTI Expo Student Film Competition

Her er en ’teaser’ til filmen The Spy by the Sea – du kan også følge med på facebook – søg på The Spy by the Sea:


Fotos: Credit Raunkiaer Movies, UK/Hovedrollerne i filmen, Christopher og hans udkårne.


facebook_page_plugin